Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرم الهی، شامگاه چهارشنبه در آیین رونمایی از آثار تاریخی خوشنویسی خاندان ارسنجانی با قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم با بیان اینکه فارس سرزمین یادها و خاطره هاست و قله های بلند اندیشه و تفکر و هنر است، افزود: کران به کران این سرزمین بلندمردی متفکر و هنرآفرین تکیه زده است و ما را به اندیشیدن می خواند؛ گاه لارستان است دلبری هایش، گاه سروستان، جهرم، آباده، سعادت شهر، استهبان و نی ریز و گاه دردانه این پیکره حقیقی این سرزمین ارسنجان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ارسنجان را به هزاران چیز می شناسند، گفت: کسی ارسنجان را به قنات و قنوتش می شناسند، کسی دیگر به بنه و سایه سار آن و کشتزارهای شورآفرینش و دیگری به انارش می شناسند.

کرم الهی ادامه داد: انار ارسنجان همه بر درخت چیده اند و خورده اند و لذت برده اند، چرا همه به انار، شهر ارسنجان را می شناسند؟ زیرا مردمانش بلند تبع اند و به آسمان دست می یازند و میوه درخت بهشت را می چینند و بهشتی می اندیشند و میوه بهشت را به سفره ها ارزانی می دارند؛ این متعلق به روزگار کنونی نیست و آنان پازل تاریخ و تمدن این استان را تکمیل کرده اند.

رییس حوزه هنری فارس با طرح این پرسش که انار اندیشه ارسنجان را کدام یاقوت ها سروری می کنند؟ گفت: یاقوت های اندیشه و تفکر درخت معرفت انار بار ارسنجان را چه کسانی دلبری می کنند؟

وی در ادامه عنوان کرد: اشرف الکتاب وقتی می نویسد گویی قوس و قزح خوش رنگ رنگین کمان آفرینش را در کرشمه و ناز خطوط نستعلیق و نسخ بر پهنه سفید خوشنویسی می نشاند.

کرم الهی با بیان اینکه ارسنجان، خیر کثیر و رونده است و اشرف الکتاب تمام نشده است، افزود: اگر سعدی شیرین سخن از نکویی به ماندگاری نقب می زند ما جاودانگی را در خلق هنر می بینیم، زیبایی جز نکویی نیست؛ نیکان جهان به هم اندیشی و هم فکری می خوانید. اگر تمام شده بود اشرف الکتاب و افتخار الکتاب امروز نامش به افتخار نمی آمد و هنوز ساری و جاری نبودند.

کرم الهی تصریح کرد: معتقدم گسست جامعه پژوهشی از جامعه هنری فارس حرکتها را کند کرده و جریان سازی را مختل کرده است، زیرا پژوهشگران حکم چلچراغ ها را دارند و افق ها را به ما می نمایند و راه ها را به ما نشان می دهند.

این درحالیست که رییس حوزه هنری فارس افزود: به ضرورت راه را پژوهشگران باز شناسند؛ ما اگر از حوزه اندیشه ورزی و پژوهشگری خود را بی نیاز بدانیم فقط می توانیم جلو پای خودمان را روشن سازیم و از نور افشانی در فضای بیرونی و باز ناتوان می شویم، زیرا این دو عرصه نیازمند یکدیگر هستند.

وی ادامه داد: شکوه و عظمت و برازندگی هنر فارس را می توان با همراهی این دو حوزه دید؛ میوه درخت معرفت انارپرور یاقوت جان شهر ارسنجان اگر یاقوت می آفریند و بر خوان پر عظمت هنردوستان می نشاند، بهره این استان را به ما نشان می دهد.

کرم الهی گفت: ما کارگزاران فرهنگی و متولیان فرهنگ و هنر، بخش جوشنده و زاینده را باید احترام کنیم، برای فارس زیبا نیست که در ارسنجان کتابخانه ای مدرسه ای و مرکزی بنام ملامحمدحسین وجود ندارد، از این منظر است که ثلمه است چراکه جهد و جد یک جامعه فکری منتج به این می شود که بر صدر آن ملا علی عسکر و اشرف الکتاب می نشیند.

وی در ادامه افزود: ما بر این شناسنامه ها و داشته ها تلاش کنیم و رها نکنیم، نمی شود یک معلم عاشق از خاندان ارسنجانی بنشیند از حقوق ۷ هزار تومانی نسخه ۲۰۰ هزار تومانی جمع آوری کند بعد متولی فرهنگ بنشیند و مترصد این باشد که آنرا جایی به نمایش بگذارد، ارسنجان از این یاقوت ها در خودش بسیار دارد که نیازمند موزه است.

رئیس حوزه هنری فارس با تاکید بر اینکه از مزیت شهر ارسنجان به عنوان تهدید نام برده می شود زیرا گفته می شود بن بست است، تصریح کرد: این بکری و بالندگی در ارسنجان است بنابر این دیگران را به دیدن پنجره فرهنگ و هنر ارسنجان دعوت کنیم؛ مگر در این شهر چقدر  شخصیت هایی مانند دکتر اسکندری داشتیم و داریم؟

وی با بیان اینکه اگر حمیدی شیرازی به شیراز شهره است مادرزاد ارسنجانی است،افزود: باور کنید شهرستان های فارس هر یک خود شناسنامه ای از این داشته هاست، اما حکایت ارسنجان هنر آفرینی است و خاستگاه تاریخی دارد.

وی با این وجود پرسید که چرا منظرهای خوشنویسی در این شهر دیده نمی شود؟ این ها مطالبات عمومی ماست؛ اما این باید از سوی ارسنجانی ها مطالبه شود.

کرم الهی همچنین نوید داد که در آینده ای نه چندان دور ۲ اقدام ویژه صورت می گیرد که اولین آن، برگزاری کنگره خوشنویسی مکتب شیراز برای سال ۱۳۹۸ با پشتیبانی و هم افزایی همه دستکاه های متولی فرهنگ از جمله هم نوایی انجمن خوشنویسی شیراز است که این اقدام بزرگ را در دستور کار داریم.

وی همچنین در ادامه با این انتقاد که این گونه نباشد از عنوان ملا احمد نی ریزی استفاده کنیم، اما کنگره و بزرگداشت وی ادامه نیابد، افزود: ما اگر به اینها نپردازیم در استان چه کاره ایم؟ باید با این نمایه ارسنجان را بشناسانیم تا جریان سازی کنیم؛ به خانه خلاقان سرزمین فارس ارج بگذاریم و از بودنشان و همراهی شان استفاده کنیم.

کرم الهی در عین حال از احیا مدرسه سعیدیه ارسنجان با همراهی پژوهشگران و دانش پژوهان و علاقه مندان به این شهر و هرآنچه در این باره ارایه شده است خبر داد و افزود: رونمایی از کتاب مدرسه علمیه سعیدیه ارسنجان از جمله این برنامه هاست، در عین حال در آنجا برنامه بزرگی خواهد بود که جهت به جوشش در آوردن چشمه نیمه خواب آن کاریس سترگ است.

به گفته کرم الهی، مدرسه سعیدیه دُر نابی بر جان و جهان جنوب ایران و فارس به واسطه تاثیر گذاری بر حیات فکری، هنری و فرهنگی این سامان است و شناساندن آن راه تازه ای می نمایاند.

این در حالیست که در ادامه برنامه یادشده از اکبر اسکندری از نوادگان ملامحمدحسین ارسنجانی مجموعه دار آثار و نسخ خطی و خوشنویسی ارسنجان و نویسنده و پژوهشگر تقدیر، سپس نمایشگاهی از آثار خاندان ارسنجانی در نگارخانه ماه حوزه هنری انقلاب اسلامی افتتاح شد.

کد خبر 4490238

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه هنری فارس شیراز نمایشگاه خوشنویسی هفته پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۲۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است

 گردهم آیی بزرگ شیعیان ترکیه با عنوان «راه آزادی قدس، وحدت مسلمین است» با حضور نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برگزار شد.

به گزارش شفقنا، در سفر فرهنگی و معنوی به ترکیه، سید جواد شهرستانی، علاوه بر حضور اجتماع حمایت از فلسطین، با شخصیت ها و گره ها و مجامع  مختلف شیعی، سنی و مسیحی ترکیه دیدار کرد. این سفر به منظور تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب و دیدار با جامعه ی شیعیان ترکیه صورت گرفته است.

در گردهمایی بزرگ استانبول که با حضور چشم گیر و بی سابقه ی شیعیان و رهبران اهل تسنن و علویان و سرکنسول ایران و عراق و مسئولان شهری استانبول برگزار شد، حجت الاسلام رحمانی رييس موسسه آل البیت ترکیه در سخنان خود، ابتدا آیه سوم سوره مبارکه آل عمران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: آیه ی شریفه ی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا….»، به ما می آموزد، که باید قلب های ما با یکدیگر پیوند داشته و الفت داشته باشد. این کافی نیست که صرفا کنار هم بنشینیم، باید قلب های ما یکی باشد و در قلوب ما وحدت واقعی شکل گرفته باشد.

رحمانی ادامه داد: اگر این گونه نباشیم، در حقیقت  خود را در آتش افکنده ایم  و آن آتش  از جمله همان فتنه ی شکاف و درگیری مذهبی است که مخالفان مکتب پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام،  بین مسلمانان می اندازند. از آثار همین شکاف ها و دوگانگی ها است که شاهد هستیم، در حالی که در غزه ده ها هزار زن و کودک و انسان های بیگناه کشته شده اند، هنوزجوامع مسلمانان نتوانسته اند اقدام مهمی در حمایت از مظلومان غزه به انجام برسانند.

رئیس موسسه آل البیت ترکیه اظهار داشت: اگر وحدت داشته باشیم، وضعیت مسلمانان به گونه ای دیگر خواهد بود. مراجع بزرگوار ما، خود محور وحدت بوده و همواره بر انسجام صفوف مسلمین تاکید داشته اند و عملا در این راه مبارزه کرده اند. به یاد داریم که حضرت آیت الله سیستانی فرمودند «اهل سنت  نه تنها برادران ما، بلکه جان ما هستند». باور داریم که این صفوف منسجم ذیل عنایت امام زمان (عج) است. این وحدت به برکت حضرت آیت الله سیستانی است. از این روی ما از استانبول به ایشان سلام می فرستیم که هم پدر ما و هم مرجع ما و هم پناهگاه مسلمانان است. ایشان نورچشم ما و روشن کننده مسیر ماست. همین گونه سلام می فرستم به رهبر انقلاب اسلامی که وجود ایشان نعمت است و چون کوه در برابر دشمنان اسلام ایستاده اند.

رحمانی خاطر نشان ساخت: من باید سپاس خود را  از نجف اشرف و قم مقدسه که  نقطه ی امید و وحدت بوده اند، اعلام کنم. می بینیم که در این جلسه تاریخی شیعیان ترکیه  به استقبال حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده عالیقدر جهان تشیع آمده اند، تا تعلق خاطر خود را به همدلی و وحدت مسلمین نشان دهند. در حقیقت ویژگی های منحصر بفرد این رویداد بزرگ، موضوع فلسطین و حضور شخصیتی چون حجت الاسلام والسملین شهرستانی که خود از مبشران و عاملان به وحدت است، آن را نقطه ی عطف در تاریخ فعالیت های جامعه شیعی ترکیه قرار می دهد و باید از آن به عنوان یک گام مهم در جهت تقویت وحدت دینی و همدلی بین اقشار مختلف جامعه اسلامی به ویژه شیعیان یاد کنم.

حمایت از مظلومان غزه از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان است

از دیگر سخنرانان این مراسم، سر کنسول ایران و عراق و آقایان شیخ قدیر آکاراس (مدیرموسسه کوثر) و شیخ علی اکبر یورت سون ريیس مجمع علمای آل البیت بودند. ایشان موضوعات جاری جهان اسلام از جمله موضوع فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همدلی با مظلومان غزه، و حمایت معنوی و مادی  از مسلمانان غزه را از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان بر شمردند و دولت ها و ملت های اسلامی را به پشتیبانی همه جانبه از ملت مظلوم فلسطین فراخواندند. همچنین، اهتمام به وحدت و همدلی دینی و تاکید بر گفت و گوی بین دینی و درون دینی در پیشبرد اهداف متعالی مکتب و تامین و تضمین مصالح عالیه مسلمانان مورد تاکید و تصریح قرار گرفت.

سخنرانان این مراسم بزرگ که از رهبران دینی و نخبگان تاثیر گذار جوامع مذهبی استانبول بودند، همچنین از نقش برجسته  و مثبت شخصیت ها و رهبران مذهبی به ویژه حضرت آیت الله العظمی سیستانی  و رهبر انقلاب اسلامی در ترویج این ارزش‌ها و تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب مختلف تجلیل کرده و نقش این رهبران دینی را در استحکام و هدفمندی و اعتدال جامعه شیعیان در نقاط مختلف جهان ستودند و اظهار امیدواری نمودند که این نوع تبادلات و گفت و گوهای دینی در آینده نیز ادامه داشته باشد.

یادآور می شود سفر فرهنگی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی به ترکیه از روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه آغاز شد.

دیداربا رهبران اهل تسنن، علویان و مسیحیان ارتدوکس استانبول و دیدار از کتابخانه ی بزرگ  سلیمانیه و اهداء یک جلد از مصحف مشهد رضوی به این کتابخانه، دیدار با موسسه ی کوثر و جامعه المصطفی،  از جمله برنامه های فشرده ی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در استانبول بوده است.

شهرستانی که در سفرهای خود همواره بر گفت و گوی مذهبی و معرفی مکتب اهل بیت علیهم السلام به شیوه ی عملی و علمی تاکید داشته است در دیدارهای خود در استانبول نیز تلاش رهبران مذهبی شیعه و سنی و علوی و تعلق خاطر آنان به اهل بیت علیهم السلام  را ستودند و همگان را به درک شرایط امروز جهان فراخوانده و یاد آور شدند که دین و معنویت نیاز واقعی و دائمی بشریت است.

نماینده آیت الله سیستانی اظهار داشتند: ماهیت معتدل، معنوی و امید بخش مکتب  و دو ثقل قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام، تکیه گاهی روشن برای همه ما ماست و راه روشنی پیش روی انسان های حقیقت طلب قرار می دهد. اگر این روزها با دین گریزی در برخی حوامع مواجه هستیم، نتیجه ی کم کاری ها یا بی عملی ها و اشکالات برخی رهبران و موسسات جوامع دینی از یک سو، و خصومت و طرح های بیگانگان از سوی دیگر است. اگر ما رقابت ها را به همدلی و رفاقت تبدیل کنیم و سرمایه هایمان را در جهت صحیح به کار بندیم و دین پیامبر (ٌص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام را همانگونه که در قٰرآن و سنت آمده است و به شیوه ی عقلانی و رحمانی و به دور از افراط و تفریط، پیش بگیریم و معرفی کنیم و در این مسیر جدیت و خلاقیت و اخلاص به خرج دهیم، بی تردید جوانان ما جز مکتب اهل بیت علیهم السلام، انتخاب دیگری نخواهند داشت. من در این سفر ظرفیت ها و توانمندی ها و اهتمام و اخلاصی دیدم که آینده را بسیار روشن و امید بخش نشان می دهد.  ان شاء الله جامعه ی شیعیان ترکیه روز به روز نقشی کلیدی تر در این کشور یافته و با مشارکت موثر و سازنده در فرآیندهای فکری و فرهنگی و علمی، منزلتی روزافزون خواهد یافت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • پیش‌بینی ۸۲۰ شعبه اخذ رای در ۵ شهرستان شیراز
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • انتخابات مرحله دوم چه بسا مهم‌تر از مرحله اول است
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • برگزاری اولین جشنواره ی خوشنویسی امیرنظام گروسی