Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هوشنگ محمدی کارشناس مسئول حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: به منظور کنترل و مبارزه با نسل سوم کرم خوشه خوار انگور در تاکستان‌های استان فارس، باغداران می‌توانند برای سم پاشی باغ‌های خود در سه منطقه گرم و حاشیه شهر، دشت و مناطق سردسیر و کوهپایه‌ای اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه بر اساس کارشناسی‌های صورت گرفته، زمان مناسب برای سم پاشی در مناطق بیضا، بانش، مرودشت، زرقان، پاسارگاد، شیراز، گویم، قلات، ارسنجان و بخش‌های تابعه، ۵ تا ۹ مردادماه است، افزود: با توجه به تفاوت آب و هوایی در این مناطق، توصیه می‌شود در مناطق گرم‌تر در اوایل و در مناطق سردتر در اواخر دوره ذکر شده، اقدام کنند.

هوشنگ محمدی گفت: به باغداران توصیه می‌شود در صورت وجود سابقه آلودگی با مشورت کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه پزشکی و با رعایت دوره کارنس سموم (فاصله زمانی مناسب بین سمپاشی و برداشت محصول که ۱۰ تا ۱۵ روز است) اقدام کنند.

کارشناس مسئول حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: در صورت رسیده بودن محصول و رعایت نکردن این دوره، باغداران باید از سمپاشی خودداری کنند.

پروانه خوشه خوار انگور یکی از مهم‌ترین آفت های انگور است. لارو‌های این آفت با تغذیه از جوانه‌های گل دهنده، غنچه‌ها و حبه‌های انگور، خسارت قابل توجهی به محصول وارد می‌کنند.

سالانه بیش از ۶۰۵ هزار تن انگور از تاکستان‌های استان فارس برداشت می‌شود. این استان ۷۸ هزار هکتار باغ انگور دارد که ۸۵ درصد از این باغ‌ها بارور است.

عسکری، ریش بابا، رطبی، سیاه سمرقندی، سیاه سردشتی، سیاه تاکستانی، قرمز بی دانه، کشکش بواناتی و یاقوتی بیشترین نمونه‌های انگور تولیدی در فارس است.

شهرستان‌های ممسنی، شیراز، کوار، آباده، اقلید، بوانات، سرچهان، مرودشت، خفر، نیریز و استهبان از قطب‌های تولید انگور در استان هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرم خوشه خوار مبارزه با آفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود

تحقیقات اخیر که توسط دکتر جان پزوتو و تیمش در دانشگاه وسترن نیوانگلند انجام شده است، یافته‌های شگفت انگیزی درباره مزایای انگور کسب کرده است و نشان می‌دهد که مصرف انگور بر سلامت و طول عمر تاثیر بسزایی دارد. 

به گزارش اطلاعات آنلاین، این مطالعه پیشگامانه که در مجلات علمی مختلف منتشر شده است، به فواید بی‌شمار گنجاندن انگور در رژیم غذایی، و تاثیرات مختلف آن از سلامت کبد گرفته تا عملکرد خوب مغز و حتی ژنتیک اشاره دارد.

یکی از محورهای این تحقیق بررسی تاثیر انگور بر کبد چرب بود، وضعیتی که با رژیم های غذایی پرچرب رایج در جوامع غربی یک نگرانی اصلی است.

یافته های این مطالعه قابل توجه بود؛ مصرف مقداری انگور معادل کمتر از دو فنجان در روز نه تنها از پیشرفت کبد چرب جلوگیری می‌کند، بلکه تاثیر قابل‌توجهی بر افزایش طول عمر در افراد داشت.

جنبه جالب دیگری از تحقیقات دکتر پزوتو که در مجله Food & Nutrition منتشر شد، به چگونگی تاثیر انگور بر متابولیسم پرداخت. این یافته ها فراتر از بیان ژنتیکی بود و نشان می داد که انگور می تواند فرآیندهای متابولیک را تغییر دهد.

تحقیقات گسترده‌ای در انتخاب نوع غذاها و تاثیر آنها در فرآیندهای متابولیک بدن صورت گرفته است ولی ظاهراً انگور در این میان به عنوان یک بازیگر کلیدی محور اصلی تحقیقات قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • بارش‌های رگباری و بهاری از فردا میهمان برخی مناطق فارس
  • تشییع پیکر شهید گمنام در شهر نرجه
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور