Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به طغیانی شدن آفت خطرناک کرم غوزه در بعضی از مزارع پنبه داراب، گفت: یکی از راه‌های کنترل این آفت مهمر، استفاده از ابزارهای بیولوژیکی نظیر زنبور براکن است.

حمید دبیری دوشنبه ۸ شهریور در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه شهرستان داراب یکی از مراکز اصلی تولید پنبه در استان فارس به شمار می‌رود، سطح زیر کشت این محصول در آن شهرستان را 5500 هکتار اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیری گفت: وجود 2 عامل مهم کشت وسیع محصول پنبه و تراکم بسیار زیاد، باعث افزایش سبزینگی مزارع شده و شرایط را برای زاد و ولد و افزایش جمعیت آفت هلیوتیس یا کرم غوزه پنبه فراهم کرده است.

به گفته او، میزان بارندگی در دو ماهه اول تابستان در شهرستان داراب نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش ۲۰ برابری داشت که این موضوع نیز از دیگر دلایل طغیانی شدن آفت مذکور بود.

دبیری با اشاره به اینکه نتایج مبارزه شیمیایی علیه هلیوتیس در مزارع مذکور موفق نبوده است، خاطرنشان کرد: استفاده از سموم نامناسب و تاریخ مصرف گذشته و تکنیک سم پاشی نامناسب از دلایل موفق نبودن این اقدامات محسوب می‌شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه مبارزه بیولوژیکی با آفات، یکی از راهکارهای مهم و تاثیرگذار در بخش کشاورزی است، گفت: با هدف کنترل این آفت ۴۰۰ هزار زنبور براکون با ۹۰ درصد یارانه دولتی به مزارع پنبه در شهرستان داراب اختصاص یافت که در حال رهاسازی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه استفاده از مبارزه بیولوژیک علاوه بر جلوگیری از سمپاشی‌های بی رویه، زمینه کنترل مناسب تر آفت  را فراهم می کند، خاطرنشان کرد: علاوه بر زنبور براکون، اقلام غیر شیمیایی شامل فرمون هلیوتیس، تله نوری، کارت زرد، کارت آبی به منظور استفاده در پایش و پیش آگاهی عوامل خسارت زا در مزارع پایلوت پنبه به صورت رایگان به کار گرفته شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی فارس شهرستان داراب رهاسازي زنبور مزارع پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون

به گزارش خبرنگار مهر، جبار حمادی پیش از ظهر امروز یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای از کیل گیری مزارع بالای پنج تن محصول گندم در مزارع شهرستان کارون خبر داد و افزود: تاکنون کیل گیری دو مزرعه بالای پنج تن در این شهرستان انجام شده و در صورت وجود مزارع با عملکرد بالا برای آشنایی سایر کشاورزان با سیستم‌های نوین کشت و مراقبت محصول‌های زراعی مراسم کیل گیری انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: روستای طرفایه با عملکرد ۶۰۰۰ کیلوگرم در یک هکتار که به روش کشت مستقیم روی بقایای شلتوک کشت شده بود، برداشت شد؛ همچنین در روستای شیلات با عملکرد هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم در یک هکتار برداشت شده است.

وی اظهار کرد: ترویج و آموزش روش‌های به زراعی از طریق کشاورزان باشگاه گندم یار یکی از مصادیق روش‌های مشارکتی و ترویج کشاورز به کشاورز محسوب می‌شود که رویکردی نو در تبادل دانش و تجربه گندمکاران با سایر کشاورزان به حساب می‌آید.

کد خبر 6097119

دیگر خبرها

  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • سرقت مسلحانه موتورسیکلت در شوش / سارقان خشن در کرخه غافلگیر شدند
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • ماجرای عجیب بار الکتریکی گل ها و زنبور عسل (فیلم)